Yin Yoga

Yin yoga wint in Nederland snel aan bekendheid. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In eerste instantie zijn de houdingen bedoeld om langer in de Lotushouding te kunnen blijven mediteren, maar het is vooral fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft.

Grenzen verkennen en verleggen met Yin. In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. Het is dan ook het relatief rustige karakter van een Yin yogales dat de meeste deelnemers aanspreekt. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam.

Veel sporten richten zich op het yang element waarbij de focus ligt op het aanspannen van spieren. Soepelheid van gewrichten en bindweefsel wordt daarbij vaak vergeten terwijl juist die soepelheid essentieel is om blessures te voorkomen en het lichaam fit te houden.

Slow Flow Yoga

Slow Flow yoga gaat over verbinding maken tussen adem en beweging. Houdingen lopen in deze yoga vorm vloeiend in elkaar over op het ritme van de adem, je kunt het als een soort dans ervaren, een flow. Het wordt ook wel “meditatie door beweging” genoemd.

Yin/Yang Yoga

Yin en Yang staan voor de tegengestelde kwaliteiten die we in alles in het leven tegenkomen. Yin staat voor zachtheid en overgave. Yang staat meer voor actie en doelgericht bezig zijn.

Een Yin Yang yoga les richt zich op het versoepelen en versterken van bindweefsel en gewrichten. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt. Waar het bij andere yogavormen vaak draait om het actief aanspannen van spieren, is het bij Yin yoga juist de bedoeling spieren zoveel mogelijk los te laten. De houdingen worden langer vastgehouden (denk aan 3 tot 5 minuten) dan tijdens een reguliere yogales. Het Yin gedeelte focust zich op zittende houdingen. Het Yang (Slow Flow yoga) gedeelte is iets actiever, hier volgen de asana’s (houdingen) elkaar op in een vloeiende beweging op het ritme van de adem.

Slim & Shape Yoga

De Slim & Shape Yoga WORKOUT© bevat doelgerichte yoga-asana’s, ademhalingsoefeningen en balmassagetechnieken om je lichaam in shape te brengen en te houden.

Bovendien zorgt deze vorm van yoga voor een energiek lichaam en een rustige geest. Tijdens een Slim & Shape Yoga WORKOUT© doorloop je altijd 8 essentiële stappen. Een reguliere workout duurt 1 uur.

Voor meer info m.b.t. deze 8 stappen: klik hier

Voor meer info m.b.t. mijn cursus Slim & Shape Yoga: klik hier

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.